Actueel

Nederland politiestaat sinds 1 maart

politie-breekt-in
Foto: Politie Groningen

Sinds gisteren is de shit aan. Ging de Groningse Politie onlangs nog hun boekje te buiten door (illegaal) bij studenten in te breken, vanaf nu mag het gewoon. Mits ze ‘vermoeden’ dat je illegalen huisvest. Er hoeft geen rechter meer aan te pas te komen.

Het blog Advocaat van de Duivel gaat uitgebreid in op de nieuwe wet die Fredje Teeven er doorheen heeft weten te drukken. Waar komt het precies op neer?

Wanneer de politie, de IND, de marechaussee of welke andere officiële opsporingsinstantie ook, het vermoeden heeft dat op een adres illegale vreemdelingen aanwezig zijn vervalt de noodzaak tot het tonen van een last tot binnentreden, een arrestatiebevel en/of een huiszoekingsbevel. De opsporingsbeambte mag, puur op zijn vermoeden, de deur van een woning forceren, de woning doorzoeken (inclusief afgesloten bergplaatsen als kasten en laden, en inclusief persoonlijke correspondentie). De op het adres aanwezige personen mogen gefouilleerd worden en de inhoud van tassen en kleding doorzocht. Dat geldt ook voor de data in bv. mobiele telefoons. De enige beperking die de wet geeft is de mededeling dat binnenmuren niet uit de woning gebroken mogen worden zonder speciale toestemming van de rechter. Dat is toch wel fijn om te weten in ieder geval….

Dat is inderdaad fijn om te horen. De politie mag straks meer dan alleen een polaroid maken van hun aanwezigheid. Ze mogen gelijk ook al je spullen doorzoeken, behalve de muren van je huisbaas.

31 gedachten over “Nederland politiestaat sinds 1 maart

  • >| “Ausweis bitte”. The New World Order has just started to implement their rules, and our democracy will be destroyed. |< grtz from WarAgainst Worldwar.

    Beantwoorden
  • Dit gaat te ver veelste ver, hier is waar het mis gaat. Hier gaat niet alleen gebruik maar veelvuldig misbruik van gemaakt worden… Die Teeven die doet maar wat het ergste is dat het nog gesteund word ook. “Privacy” dat wat eigenlijk al een utopie is word hier nogmaals bevestigd. Absurd!

    Beantwoorden
  • Die Politie weet ook wel alle regeltjes naar hand te zetten ik zeg allemaal verhuizen naar buitenland en laat t maar leegstromen hier

    Beantwoorden
  • agh joh, opzich wel leuk ., Cameras ophangen, veel vrienden uitnodigen ( om je te helpen met een home alone huis te bouwen ) en dan hopen dat de inspecteur binnen valt. maar het resultaat mag vast niet op yutub vanwege de “privacy” van een ambtenaar. Je kan natuurlijk ook gewoon agent worden en even bij Fred Teef thuis komen om bijvoorbeeld een kop koffie te zetten. “ik vermoed dat u illegalen huisvest, hoe komt u aan die mooie auto en huis?

    Maar voor je het weet bevalt dit en mogen ze nog meer.

    Dan komt er een wet dat een agent op zijn intuitie en ” verdenking” al binnen mag treden.

    Staks hebben misbruikende agenten een soort van sleutel/vrijbrief om binnen te vallen.

    Natuurlijk komt dan naast de peper spray een burglar emergency kit bij, als in een sealtje crack.
    Om als er wat mis gaat; wat te planten en zeggen; ja maar ik vermoedde dat er crack lag.
    Omdat het home alone princiepe niet was toegepast toch geen bewijs.

    OOPS !!!!

    Ik hoop dat dit snel wordt rechtgezet.

    Liefs

    Beantwoorden
  • dit gaat uit de hand lopen dat weet ik zeker .Hoe herken je een illegaal?waaraan herken je een illegaal?gaan ze op jacht naar gekleurde mede beurgers?wat als een gekleurde van het werk komt ,aan het sporten is (joggen)een misbruik agent houd hem/haar aan en vraagt naar de id ,in 9 van de 10 gevallen is die er niet op dat moment .(oh u bent zker illegaal ,hop naar uw verblijf plaats deur eruit alles doorzocht huis over hoop,muren staan wel overeind..Heeft Teeven hierover nagedacht of wil hij gewoon politiek scoren om wilders een hak te zetten?

    Beantwoorden
  • Perfect! Politiestaat haha please, meest tollerante politie die er is! Onderzoek eerst de feiten en omstandigheden voordat je gaat oordelen!

    Beantwoorden
  • Net als het artikel waar het heen verwijst raakt dit artikel ook noch kant noch wal. Deuren die zo maar geforceerd mogen worden?? Echt niet .. Ja als je niet mee werkt en de politie/IND/hulp officier van justitie niet binnen laat. Daarbij kan iedereen op vertoon van legitimatie de huiszoeking per direct beeindigen … Maar ja als studenten zich verdiepen in satire en dit gaan aanzien als waarheid ipv de wet zelf eens door te lezen. Krijg je van dit soort achtelijke reacties.

    Beantwoorden
    • Oh, Willy, jij snapt het echt niet. Ik moet mijzelf nu zelfs in mijn eigen huis identificeren!

      je zegt het zelf, de deuren mogen geforceerd worden als je niet meewerkt “en de politie/IND/hulp officier van justitie niet binnen laat”. Dus als politie mijn huis in willen hoeven ze alleen te zeggen dat ze vermoeden dat ik “illegalen” in huis heb en ik mag ze de toegang niet weigeren! Ergo, schuldig tot het tegendeel bewezen is…

      Beantwoorden
    • Johan Luttmer

      de enige achtelijke reactie die ik hier lees is de jouwe naief schaap

      Beantwoorden
    • >| Teeven handelt vanuit volksangst, vooroordelen en populisme. Omdat vele PVV-aanhangertjes als een moderne NSB groepering achter Wildermans aanrennen, kan Teeven inderdaad zijn contra-democratische campagne voeren. Dus je reactie op dit artikel is in mijn optiek weinig inhoudelijk. Maar oké, ieder zijn/haar eigen mening. |<

      Beantwoorden
  • De laatste die dit voor elkaar kreeg sprak Duits!!!

    Beantwoorden
    • Robert Friedman

      Denk ik niet… er waren er verdorie heel veel die gewoon Nederlands praatten…

      Beantwoorden
  • Schreeuw niet zo en denk even na

    Gewoon binnen laten als je niets te verbergen hebt, bied ze koffie aan en een koekje, zijn ze je beste vriend.

    Als je illegalen hebt, dan zou ik zeggen, verhuur die kamer lekker aan een student i.p.v. een illegaal.

    Beantwoorden
  • Het gaat om Illegalen word er gezegd maar ondertussen pluizen ze wel even je kasten en laden uit en ze mogen in tassen en dergelijke kijken.Dat heeft toch niets met illegalen te maken.Dan word illegalen gebruikt als excuus om overal binnen te mogen vallen.Maar goed ze zijn welkom bij me hoor stelletje etterbakken !

    Beantwoorden
  • Het kan hier wel staan…Maar zélf geloof ik er niet zo in. Als dit daadwerkelijk een nieuwe wet is dan zal deze in het wetboek van strafrecht komen te staan, in de protocollen van de politiekorpsen en zal er dus echt wel eerst een debat en/of melding op de televisie geweest zijn, denk aan politieke zendtijden en het journaal. Daarbij komend, waarom enkel studentenhuizen? Dan zal het vooral moeten gelden voor verdachten in zaken als corruptie, dealen, mensenhandel, e.d! Er kan ook wel mooi geschreven/gezegd/gedacht worden dat iemand deze wet er even tussendoor heeft kunnen drukken, maar dat gaat niet zomaar. Wil er een nieuwe wet komen, dan overleggen de 1e, 2e kamer en heeft het koninklijk huis ook nog iets te zeggen!

    Beantwoorden
    • Had ik inderdaad moeten doen. De eerste zin laat best nog wel wat ruimte voor interpretatie over: “De vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee kunnen in het kader van het onderzoek naar de identiteit van een vreemdeling, voortaan zonder toestemming van de bewoner een woning doorzoeken.”

      Beantwoorden
  • Wat een amateur pruts verslag is dit.
    Het is totaal niet objectief waardoor het onmogelijk is aannames en meningen van de schrijver te scheiden van feiten.

    Ik zeg begin maar weer overnieuw met de basis school of ga werken

    Beantwoorden
  • Boeit jou dat

    Er lopen ook van die nep agentjes rond die zich voor doen als woud wordt hun lekker makkelijk gemaakt hoeven maar aan te bellen en ze kunnen na binnen vorige week is een vrouwtje van 80 beroofd in haar huis mishandeld eiste geld en gingen zonder buit weg want het arme vrouwtje had niks ja zwaar mishandeld en die gasten deden zich voor als nep woud maar dit is voor hun makkelijk nou onbegrijpelijk Nederland is egt een wanhopig ziek land geworden

    Beantwoorden
  • En Nederlanders maar denken dat ze van de Nazi,s gewonnen hebben….Schaamteloos land..

    Beantwoorden
  • En wat doen eraan?? Gaan we op internet blijven protesteren of slaan we de handen in elkaar vormen een eenheid en zorgen dat de regering voor de burger ontwikkeling gaat inplaats van speknekken spekken en hun zakken blijven vullen?? Of moeten we net als de joden een “ontluizing douche” nemen voordat we ingrijpen. Voor ons mensen recht?

    Beantwoorden
  • Koen Keepers

    Gelukkig mag je van Teeven een inbreker ook slaan.

    Beantwoorden
  • Als de politie blijkbaar alles gaat mogen dan gaan wij ook maar ff onze eigen regeltjes maken
    Privé is privé ook een sjappie in een apen pakkie moet zich daar aan houden dit wordt oorlog !!

    Beantwoorden
  • Lekker waardeloos die nieuwe wet en die gaat ook lekker tegen de privacywet in. Super tof, die tegenstrijdigheid in regelgeving. Hier is ook echt goed over nagedacht door Teeven en zijn collegae (absolutely not!)

    Beantwoorden
  • waarom hoor ik hier nu pas iets van?????
    dit is gewoon een verkapte regeling om zomaar bij iedereen in huis te komen zonder huiszoekingsbevel
    onder het mom van “illegaliteit bestrijden” wat een bullshit
    de mensen die hier zeggen… wat maakt het uit ik heb niks te verbergen etc hebben geen enkel idee wat voor macht de overheid hier mee krijgt
    DENK NA MENSEN deze wet kan ook TEGEN jou worden gebruikt

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.