Recensie

Studentorkest MIRA

mira

Studentenorkest Mira speelde 18 december weer de spreekwoordelijke sterren van de hemel. Onder leiding van dirigent Peter Stam brachten zij de ‘Ouverture’ uit Rossini’s ‘Il barbiere di Siviglia’, het celloconcert van Robert Schumann en Tsjaikovkski’s ‘Symfony no. 2 in C mineur’ ten gehore. Voor de gelegenheid was de Nederlandse Celliste Karien Bartels overgevlogen uit Parijs. Haar solo tijdens het celloconcert was met overgave. Met de begeleiding van Mira wist de celliste de gevoelige snaar te raken bij het publiek.

Een uitblinker in dit symfonie-orkest bleek de paukenist die de pauken bewerkte met een souplesse die ons spontaan verliefd deed worden. Ook de slagwerker is een eervolle vermelding waardig, zijn triangel en gongspel werd uitgevoerd met een inspanning waar menig UB-ganger jaloers op zou zijn. Voor de rest is het zelfs voor de leek duidelijk dat Mira bestaat uit een groep studenten met passie voor muziek en hun instrumenten. Als toegift speelden zij de Bloemenwals uit de Notenkraker, compleet versierd met kersthoedjes en bloemenkransen. Dit schijnt traditie te zijn onder studentenorkesten, en zeg nou eerlijk, wie kan een gek hoofddeksel nou niet waarderen.

Mocht je ooit in de gelegenheid zijn een concert van Mira te bezoeken, dan is dit zeker een aanrader. De zaal leek voornamelijk gevuld te zijn met ouders, grootouders en andere aanhang en dat is jammer, want iedereen die een goed stuk klassieke muziek wel kan waarderen zal zeker niet teleurgesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.