Tips & Tricks

Chagrijnigheid kent geen tijd

depressive-octopus
Illustratie: Klausiee

Vandaag is het Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag, bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall, staat natuurlijk al jaren onder discussie. Tegen een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat maandag van de laatste volle week van januari de naarste dag van het jaar is zijn honderden bezwaren aan te voeren. Natuurlijk zijn de voornemens mislukt, de vakantie ver weg, maar somberheid is afhankelijk van meer factoren, aldus de tegenstanders van Blue Monday. Toch kan het heerlijk zijn om je even een dagje kut te voelen en te jenken over alles wat er op je pad komt. Een dag lekker chagrijnen, wat wil een pessimistisch mens nog meer! De SK helpt je met treuren en heeft daarom vijf redenen op een rij gezet waarom het vandaag inderdaad een slechte dag is:

  1. Die klote UB heeft weer te weinig zitplaatsen waardoor je óf je wekkertje hebt moeten zetten om er eentje bezet te houden, óf je toevlucht moet zoeken op een andere locatie. Met stip ergernisfactor nummero uno in je ellendige studentenleventje.
  2. Die tentamens komen eraan en natuurlijk ben je nog lang niet volledig voorbereid. Van je goede voornemen dit keer alles tot in de puntjes voor te bereiden komt niks terecht, roeien met de riemen die je hebt is de nieuwe strategie.
  3. Hoewel de zorgtoeslag gestort is heb je nog steeds geldtekort. Je bankrekening heeft er nog nooit zo zielig bijgestaan. Waar blijft die Stufi nou?
  4. Kijk naar buiten. Regenwolken, regenwolken, regenwolken. We zouden nu op de schaats moeten staan en naar het hysterische elfstedentochtgehinnik moeten luisteren. In plaats daarvan is het koud (maar niet koud genoeg), nat en ongelukkig.
  5. Kijk in de spiegel. Je gezichtje heeft er nog nooit zo bleek en grauw uitgezien. Bovendien ben je met de feestdagen flink wat aangekomen en dat is er nog niet af. Gelukkig is de zomer nog ver weg, die tijd heb je echt wel nodig om je lichaam weer op te lappen.

Het is echt het beste om vandaag alles neer te leggen, sociaal contact per direct op te schorten en de hele dag te huilen in je bedje.

Een gedachte over “Chagrijnigheid kent geen tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.