Interview

Interview De Jeugd Van Tegenwoordig

dejeugdvantegenwoordig

Al vanaf 2005 bestormen ze de Nederlandse hitlijsten, laten ze tienermeisjes gillen en slopen ze interviewers. Deze zomer kwam hun vierde album ‘Ja natúúrlijk!’ uit. Om dat heuglijke feit te vieren reisden Willie Wartaal, Faberyayo, Vjeze Fur en Bas Bron naar het hoge noorden af om De Oosterpoort af te breken. Reden genoeg voor een goed gesprek met De Jeugd van Tegenwoordig over bitches afzetten op de dijk, slechte interviews, hun studententijd en nog veel meer.

Willie, jij bent ooit door Kees de Koning de “minst sociaal gehandicapte van het stel” genoemd. Is dat nog steeds zo?

Willie Wartaal: “Ik ben nou eenmaal een blije eikel. Ik maak een grapje, want zo ben ik net genoemd in een live radio-uitzending.” Faberyayo: “Je bent alleen maar blij.” Willie: “Maar, ik vind mensen heel leuk, en ik kan ook heel goed met mensen omgaan. Dat is een van mijn talenten.”

Wat is het slechtste interview dat jullie ooit hebben gehad?

Faberyayo: “Nou, die van net was er eentje die heel ver ging.” Vjeze Fur: “Hij zei gewoon vijf dingen achter elkaar die helemaal niet klopten. Nou, net niet eigenlijk.”

Wat was het ergste dat niet klopte?

Faberyayo: “‘Faberyaya’. Vervolgens zei hij dat Simplon de eerste plek was waar we ooit hadden opgetreden, terwijl we nog geen drie minuten daar voor tegen hem hadden gezegd dat dat de eerste plek was die we ooit uitverkocht hadden. Maar echt nog geen drie minuten daar voor. Een hele gekke man.” Willie: “Ik was wel blij dat we die uitverkocht hadden, man.” Bas Bron: “Ik weet nog dat we twee fans gingen meenemen, maar toch niet.” Vjeze: “Ooh, die hadden we bij de dijk afgezet.” Faberyayo: “Nee, dat waren drie bitches. Die gingen toen nog met elkaar zoenen in de auto. En toen dacht ik nog van: Hé, kan dat? En dat kon inderdaad. En toen moesten ze er toch weer uit, net twee kilometer buiten de stad.” Vjeze: “Op de dijk ook.” Willie: “Maar die ene zei nog, ik kan vanaf hier wel naar huis lopen.” De mannen lachen smakelijk.

Hoe was jullie studententijd?

Willie: “De mijne was er niet.” Faberyayo: “Jawel, drie maanden toch?” Willie: “Een blauwe maandag. Ik zat al diep in de Jeugd toen ik weer naar school ging, en op een gegeven moment had ik iets van: ik ga niet meer naar school.”

Waarom wilde je eigenlijk leraar Nederlands worden, Willie?

Willie: “Lesgeven lijkt me wel heel leuk. En Nederlands is ook heel leuk. Als je die twee dingen samenbrengt: BAM. Beste baan op aarde, na rappen.” Faberyayo: “Maar Vjeze is afgestudeerd.” Vjeze: “In mijn studententijd woonde ik samen met Wiwa.” Faberyayo: “Ik heb bij jullie weleens op de vloer geslapen. Nee, ik ben een keer met jou naar jouw huis gegaan, toen was je je sleutels kwijt en toen ben jij via een afdakje omhoog geklommen, Willie Wartaals huis in, om de deur open te maken. En dat mocht ik toen niet tegen Wiwa zeggen.” De heren moeten weer hard lachen.

Zijn jullie elkaar inmiddels niet zat?

Willie: “Ze zijn mij wel zat, omdat ik altijd het woord neem. Zie je hoe ik weer het woord neem?” Vjeze: “We zijn elkaar niet zat.”

Wiwa, je hebt laatst in de Keiweek bij Unitas gedraaid, hoe vond je dat?”

Willie: “Ik vond het master.”

Maar staat een vereniging niet ver van jullie af?

Faberyayo: “Laat me één ding zeggen tegen je. Als je naar een uitgaansgelegenheid gaat, en ze draaien Jeugdmuziek of wij treden op en mensen gaan uit hun dak, zijn dat meestal jonge mensen die een hoop alcohol hebben gedronken. Wat doen mensen op een studentenvereniging? Zijn ze jong? Drinken ze alcohol? Waarom zou je je niet thuis voelen?” Willie: “Maar ik vond het fokking master. Ik heb ook een kkharde set neergezet. Maar je moet er wel een feestje van proberen te maken. En jongens vinden het makkelijker om naar mij te kijken als er ook nog meisjes naast mij staan te dansen.”

Hebben jullie nog dingen die jullie in de toekomst willen gaan doen, dromen die nog niet zijn uitgekomen?

Willie: “Ik wil international superstar DJ worden. Ik ben nu nog een national superstar DJ. Het ‘inter’ in deze zin is mij heel dierbaar.” Vjeze: “Ik wil profvoetballer worden bij Barcelona of AC Milan.” Faber: “Ik wil de ster zijn van een succesvolle reboot van The Pirates of the Caribbean. De originele trilogie.” Bas: “Ik zou graag miljardair willen zijn.”

Faber, met wie zou je in die reboot willen zitten?

Faber: “Met een paar piraten. Met boten. Sowieso Gucci. Een vrouw, denk ik. Een zeemeervrouw.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.