Tien Geboden

10 Oud en Nieuw feestjes

10-geboden
Het jaar zit er alweer bijna op en daarom is het goed even terug te kijken op wederom een hectisch jaar. Voor- en tegenspoed hebben elkaar zoals altijd weer afgewisseld en hoe kun je dat beter afronden dan knallend het nieuwe jaar in te gaan. Inderdaad, Oud en Nieuw staat weer voor de deur en de Studentenkrant zocht voor jou uit wat de leukste feestjes zijn!

  1. Wees creatief, organiseer!
    Er worden vast tal van feesten georganiseerd waar de SK niks vanaf weet en waar jij en je vrienden een prima avond kunnen hebben. De kans is groot dat je de genoemde feesten niet boeiend genoeg vindt en daarom: organiseer zelf een feest!
  2. Martini Plaza – Hed Kandi Masquerade Ball
    Het ‘gemaskerde feest’ was in de afgelopen edities in de Mediacentrale en de Oosterpoort uitverkocht en lijkt dus aan te spreken. Houseclassics, gouden loungebanken en glitter en glamour all over the place. Voor €26 toch zeker de moeite waard.
  3. BEESTACHTIG Oud en Nieuw in Simplon
    In het Simplon Poppodium kun je vanaf 01.00u. terecht voor ‘BEESTACHTIG – Oud & Nieuw’. De slogan ‘Kom verkleed als een beest’ en de muziek van RocknRolla Soundsystem nodigen zeker uit tot het kopen van een kaartje. Voor twee tientjes sta je tussen de varkenskoppen en koeienpakken.
  4. Huisfeest ‘14
    Je slaapt, poept en eet in hetzelfde huis en kent elkaar door en door. Waarom zou je oud en nieuw niet gewoon lekker met je eigen huis vieren? Een ideale optie en je hebt meteen je eerste huisfeest van 2014 te pakken!
  5. Psy-Fi New Year’s Edition 2013
    Het ‘psychedelic trance festival’ vind je op 31 december in de Drafbaan in het Stadspark. Voor iets meer dan twee tientjes brengt een internationale line-up je op muzikale plekken waar je nog nooit bent geweest. Je moet er van houden, maar gekkies spotten is altijd vermakelijk.
  6. Loveland New Year
    Ook Loveland New Year mag zeker in de top 10. ‘Met een line-up om kippenvel van te krijgen’ is dit feest de moeite waard. Het is vanaf Groningen weliswaar een paar uurtjes met de trein, maar dan zit je wel stoer in Amsterdam.
  7. Café de Toeter Oudejaarsquiz en feest
    Elke week zit de Toeter stampvol met studenten en stadjers die hun hersens kraken op de lastigste vragen. Met Oud en Nieuw wijkt de Toeter hier niet van af. Vanaf 19.00u. kan je terecht voor de Oudejaarsquiz en vanaf 00.30u. barst het feest los. Prijs: €22,50.
  8. Uitzitten en ‘de stad in’
    De gemakkelijkste en waarschijnlijk meest voorkomende keuze staat op nummer acht. Je gaat met je vrienden lekker bij iemand thuis uitzitten en pakt vervolgens de fiets naar de stad. Kijk wel even of je geen kaartje nodig hebt!
  9. Vrijwilligerstuin: Nieuwjaar
    De Vrijwilligerstuin, dé leverancier voor uw vrijwillige hulp op evenementen en festivals, organiseert deze oud en nieuw zelf een feest in de HSA aan de Pop Dijkemaweg in Groningen. De poster ziet er misschien wat sufkutterig uit, maar student-technisch gezien een prima optie; voor €10,- ben je er bij en maak je het mee.
  10. Paradigm New Year’s Eve: Lost in Time
    De prijs Paradigm, de prijs! Voor technoliefhebbers is het misschien een goede optie, maar €50,- voor een feest dat geen uitzonderlijke line-up en locatie biedt, is iets te veel van het goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.