Yourbox

De technische bedrijfskundestudenten Jacob Faber en Derk Noordhuis, oprichters van YourBox, kennen elkaar zowel van het roeien als van de studie. Dat de beste ideeën ontstaan na een glas alcohol blijkt maar weer; de heren besloten op een Aegir borrel samen een onderneming te starten. Derk liep al langer rond met het idee van een “sporty bag” (een goodiebag voor sporters) en Jacob zag wel toekomst in een kerstpakket voor studenten, want: “De student mag ook wel eens verwend worden”. Kijk, dat klinkt ons als muziek in de oren.

YourBox4

Bestel een Net-Op-Kamers-Box (of laat je ouders er één bestellen) en je kunt een verrassingspakket met A-merkproducten op de mat verwachten. De box kost €9.95 (“Dat klinkt toch vele malen goedkoper dan €10?”) en is meer dan €30 waard. 80% van de box bestaat uit volwaardige producten want mini’s zijn voor mietjes. Alleen de crème de la crème is goed genoeg voor Yourbox. B-merken zijn voor het pakket niet interessant. Maar wacht even, klinkt dit niet bekend? Is Yourbox niet dat ene bedrijf dat 30.000 onwetenden voor een half miljoen heeft opgelicht? Fout. Dat was mijngratisbox.nl, die Jacob en Derk overigens heel wat dreigementen bezorgde. Voordeel was dat de bezoekers van hun eigen website hierna de pan uit rezen. De immer positieve CEO’s van Yourbox geloven dan ook niet in problemen. “Problemen zijn er om aangepakt te worden”. Elke aanvaring ombuigen tot een positieve uitkomst bleek een uitdaging en daar hebben de Yourboxers veel van geleerd. “Je bent continu op zoek naar oplossingen. Er ligt altijd wel een optimum tussen twee partijen.”

Volgens Jacob en Derk verdienen wij het als drukbezette studenten om af en toe te mogen genieten van vooraanstaande merken. Voor A-merken zijn studenten een interessante doelgroep om aan het product te binden. “Yourbox probeert de belangen van mensen samen te brengen en zodoende iets te construeren waar iedereen beter van wordt”.

De teller staat op ongeveer 1000 telefoontjes vanaf juli 2013 voor de ontwikkeling van de huidige box met 15 A-merken. Meer tijd dan een fulltime baan kost het onderhouden van een onderneming als Yourbox niet. Waar Derk de PR-taken op zich neemt, is Jacob het financiële brein achter de doos met verrassende inhoud. Studie staat voor beiden momenteel op een laag pitje. “Wij zijn ervan overtuigd dat de box heel gaaf is om te hebben en dit bedrijf is gewoon even belangrijker voor ons”. Het meest genieten Jacob en Derk van het tot uitvoering brengen van hun eigen ideeën en het risico wat het met zich meebrengt. Beide komen uit ondernemersfamilies en zien ondernemen als een way of life. Derk: “Misschien wil ik ooit een kantoorbaan bij een goot bedrijf om te leren. Maar dat is dan ook puur om het mee te nemen in mijn ondernemerschap”. Trots zijn zij als ze in hun loods met producten staan en de boxen inpakken. Of de heren er nog iets aan verdienen? Vrijwel niet. De Net-Op-Kamers-box zien ze als een opstapje naar de box van volgend jaar. Yourbox moet eerst rustig gaan lopen. Het liefst zien zij de box van volgend jaar gevuld met een Ipad en Ikea-bon. Lijntjes naar introductieweken van de grote studentensteden worden uitgezet. Als de twee ondernemende studenten het voor het zeggen zouden hebben krijgen eerstejaars geen karig KEI-tasje, maar een Net-Op-Kamers-box.

Het goede nieuws is dat de prijs van Yourbox nog verder omlaag gaat. Je betaalt straks alleen nog maar €6,75 verzendkosten. A-merken en studenten. Het was nooit een gelukkige combinatie. Tot YourBox werd opgericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.