Gefrustreerde studentes: Utrechtse mannen zijn arrogante lullo’s

Utrecht stikt van de jonge studentes.  Waar de mannen uit de Domstad zich in een walhalla wanen, blijven de dames echter gefrustreerd achter. Utrechtse mannen zijn arrogant en gedragen zich nogal onbeschoft, vinden enkele studentes.

Tegenover onze Randstedelijke concullega’s van studentenblad DUB spuwen de dames hun gal over het andere geslacht. “Ze kunnen zich echt als lullo’s gedragen. Dat maakt voor hen niets uit, want er staan toch wel tien andere vrouwen voor ze klaar”, aldus de twintigjarige Charlotte. Daarnaast zijn ze totaal niet geïnteresseerd in je en laten ze de volgende ochtend niets meer van zich horen, vertelt Lise (22).

[pullquote-right]”Vrouwen zijn hier gewoon makkelijker”[/pullquote-right]

Peter (20) geeft het eerlijk toe: hij heeft weleens gebruik gemaakt van zijn plek op de aperots.  “Vrouwen zijn hier gewoon makkelijker dan in andere steden. Ik vind dat wel leuk, maar het heeft natuurlijk ook wel wat als je zelf moeite moet doen. Dan heb ik de macht in eigen handen.” Dat de Utrechtse vrouwen meer over zich heen laten lopen is ook portier Fred niet ontgaan.  “Meisjes in Utrecht pikken enorm veel van jongens. Ik merk regelmatig dat meisjes voor van alles worden uitgemaakt.”

De statistieken schetsen een niet veel rooskleuriger beeld voor de studentes. Maar liefst zestig procent van de Utrechters tussen de 18 en 23 jaar is vrouw, en van de 30.000 studenten aan de Universiteit Utrecht zijn er zo’n 18.000 vrouwelijk.

[pullquote-left]”Ik zou niet snel daten met iemand die mbo doet”[/pullquote-left]

Een veelgehoorde optie voor de studentes is het zogenaamde downdaten: het bed delen met een man die lageropgeleid is. Niet iedereen is daar enthousiast over. “Ik zou niet snel daten met iemand die mbo doet, omdat ik het leuk vind als een jongen veel weet. Ik hou ervan als iemand slim is en ik ben bang dat een jongen die laag opgeleid is oppervlakkiger is”, laat Charlotte optekenen.

Een gedachte over “Gefrustreerde studentes: Utrechtse mannen zijn arrogante lullo’s

  • Nou, ik moest anders laatst echt heel erg mijn best doen bij een Utrechtse eerstejaars en die heeft me daarna keihard geplayed :(

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.