Bestuursfoto Awards 2013

[dropcap]H[/dropcap]et is weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd van Grunn’s Beste Bestuursfoto! Onze vakjury is er van overtuigd dat het uitschrijven van deze wedstrijd de kwaliteit van de bestuursfoto’s ten goede komt, want we hebben meer dan ooit geslaagde foto’s voorbij zien komen. Toch is de rek er wat ons betreft nog niet uit, want er worden helaas nog veel beginnersfoutjes gemaakt. Dat geldt echter niet voor de winnaars van dit jaar!

Winnaars

GSO-Mira

#1 De jury wist al snel wie er op de eerste plek moest komen. Unaniem kozen we voor het Groninger Studentenorkest Mira. Dit is niet snel een kiekje op een brakke zaterdag met snel nog een hand door de haren. Over deze foto is nagedacht en vervolgens perfect uitgevoerd in elk detail. De pakjes zijn chique, de glimlachen glimmend mooi en de belichting uitstekend. En dat je dan je Apple als muziekboek gebruikt is ook nog eens humor hebben. Mira, gefeliciteerd met dit pareltje!

VIP

#2 Dat VIP weet hoe ze een goede foto moeten schieten, hebben ze eerder bewezen. Iets anders doen dan alleen in een rijtje staan kan soms verkeerd uitpakken, maar dat is hier allerminst het geval. Mooi is ook hoe de link wordt gelegd met de psychologie: de setting, een donkere tunnel, doet denken aan de krochten van het menselijke brein. De foto heeft een creatieve en professionele uitstraling. Enig minpuntje, hij is toch nog net iets te donker.

Pharmaciae-Sacrum

#3 De bestuursfoto van Pharmaciae Sacrum is perfect in balans. Er wordt leuk van links naar rechts met de lijnen gespeeld en de lantaarnpaal zorgt ervoor dat het geheel niet afglijdt. Toch staan de mannen net iets te strak in het pak, het had wat losser gemogen!

Verliezers

Vindicat

#74 Dan ben je de allergrootste en meest pretentieuze vereniging van Groningen en dan kun je niet beter dan een Oh oh Cherso kiekje. Oh oh oh Vindicat, dat jullie leden dit tolereren. Wat een #Vindifail.

Studiosi-Mobilae

#73 Wat een leuk idee van Studiosi Mobilae om in spijkerbroek te doen alsof je bij een voetbalwedstrijd zit. Er is zoveel niet goed aan deze foto dat we alleen willen zeggen dat het toch echt not done is om te gaan nepjuichen in een leeg Heerenveen stadion. #Grunn4Life

OSR

#72 De mannen van OSR vonden het zelf vast heel creatief om met de rug op de foto te gaan staan, want hashtag RUG enzo. Maar de RUG keert de student wat ons betreft al vaak genoeg de rug toe, dus om als studentenvertegenwoordiging hetzelfde te doen is wat ons betreft een dubbele ##Faal.

Eervolle vermeldingen

Calimero

#8 We zouden het zelf afraden om zittend op de foto te gaan, maar Calimero laat toch zien dat het kan. Jammer dat niet iedereen er scherp op staat.

Clio

#12 Ook Clio laat zien dat je niet per se in een rijtje hoeft te staan voor een goede foto. Alleen jammer van die plant voor je lens. We begrijpen dat het creatief bedoeld is, maar het leidt ontzettend af.

IK

#18 IK weet hoe ze een spannende foto moeten maken, dat hebben ze in voorgaande jaren ook al laten zien. Jammer dat we dit jaar jullie gezichten niet kunnen zien op de foto.

Minder eervolle vermelding

Diephuis

#49 Diephuis, een goede camera maakt nog geen goede fotograaf. Deze trein komt wel heel erg binnen rijden. Maar wat is de connectie met civielrecht en de NS?

En dan nu..

De Lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.