Tofste studentenstraten

10-geboden

Je postcode bepaalt tegenwoordig je prominentie. Studentenkrant heeft de tien tofste studentenstraten voor je op een rijtje gezet.

  1. Jozef Israëlsstraat (Schildersbuurt) Maar liefst 74% in deze straat is student. Weinig gezeik van lastige, werkende stadjers dus. Dit is te merken aan de hoeveelheid feestjes, lege bierkratten en verenigingsstickers bij de huizen.
  2. Vismarkt (Centrum) Als je aan de Vismarkt woont, dan voel je je echt wel een koning. Lekker geurtje ook.
  3. Poelestraat (Centrum) Voor de mensen die graag uit hun bed getrild willen worden, eindbazen mee naar huis willen nemen of kots bij de voordeur willen hebben, is dit de ideale straat. Kruipend naar huis!
  4. Oude Kijk in ’t Jat straat (Centrum) De UB en het Academiegebouw zijn op steenworp afstand. Do we need to say more?
  5. Hoge der Aa (Centrum-west) Een hele mooie straat om te zien. Hier kun je lekker een biertje doen bij de gracht, gewoon even bootjes kijken.
  6. JC Kapteynlaan (Korrewegwijk) De gezelligste straat in de Korrewegwijk. Zomers gaan de meeste bewoners van deze straat naar het aanliggende veldje om te voetballen, te bbq’en of te chillen.
  7. Nieuwe Ebbingestraat (Centrum-noord) Als je in de Nieuwe Ebbingestraat woont heb je bijna alles binnen handbereik. De straat komt uit bij het Noorderplantsoen en als je hier woont, kun je bij de buren zeker wel wat afhalen.
  8. Tuinbouwstraat (Oranjebuurt) Er is een gezellige pizzeria halverwege de straat en het Noorderplantsoen is vlakbij, wat wil je nog meer?
  9. Bloemstraat (Centrum-noord) Gezellig tussen de junks en de eerste hulp van het UMCG is vlakbij. Daar doen we het voor.
  10. Duindoornstraat (Selwerd) Hoewel we Selwerd normaliter beschouwen als een volkomen no-go area voor iedere student (tenzij Chinees), heeft deze straat een groot voordeel: de kamers zijn cheaper dan de dames in de Muurstraat.

Tekst: Jean-Luc Kraaijenoord