Plato Planet

Op zondag 22 september was de zesde editie van Plato Planet. Dit is een kleinschalig bandjesfestival dat CD-winkel Plato jaarlijks organiseert in de Oosterpoort. Jong aanstormend talent komt optreden op verschillende podia, onder het genot van een hapje en een drankje.

plato-planet

Wij vielen binnen tijdens een concert van Town of Saint, een indiefolkband uit Groningen. Deze band bestaat uit zanger-gitarist Harmen Ridderbos, violiste Heta Salkolahti en drummer Sietse Ros. Of het nou aan de drukte of aan het geluid in de ruimte lag, spetterend was het niet. De set klonk een beetje eentonig en schreeuwerig, de viool was ronduit irritant. De anders zo gerenommeerde band had zondag hun dag niet.

Verrassend was het optreden van When We Are Wild. Dit is een band gevormd door de zanger-gitarist Hille Stellingwerf. De band maakt folkachtige popsongs, variërend van scheurende elektrische gitaren tot gevoelig akoestisch geplingel, vergelijkbaar met Bon Iver. Het was een frisse jonge band, die het publiek goed meekreeg. Ook al was het nog maar half zes ’s avonds, het publiek ging los.

Tevens vond er een popquiz plaats bovenin de foyer. Met vragenrondes als ‘wat is de echte naam van deze zanger/zangeres’ was het een leuk idee, de uitvoering was echter minder. Wegens gebrek aan stoelen moest het publiek gedurende het hele uur blijven staan.

Voorgaande jaren was niet alleen de Kleine Zaal van de Oosterpoort, maar ook de foyer geopend voor Plato Planet. Dit jaar kregen de bezoekers alleen toegang tot de Kleine Zaal. Aan de ene kant werd de sfeer hierdoor intiemer en gezelliger, maar aan de andere kant had het ook wel weer wat om een beetje door de Oosterpoort te flaneren. Zo vaak kom je er als student immers niet.

Al met al was het wel een aardig feestje. Het hielp ook zeer dat het weer zondag verrassend goed was en dat de deuren naar buiten open konden. Het was leuk om op een zondagmiddag wat bandjes te bekijken, wat bekenden te spreken en even een hapje te halen. Het was alleen niet een middag waarover nog lang nagepraat zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.