Ontbijten in Groningen

Ontbijten buiten de deur, meer iets voor op vakantie? Nee, dat kan nu al een tijdje ook gewoon tegen bodemprijzen thuis in Groningen. Wij nemen de proef op de som en testen het ontbijt bij de bekendste low-budget ketens op de ontbijtmarkt.

McDonalds

McDonald’s

Prijs: €4,50
Maandag t/m zaterdag 09.00-11.00, zondag 10.00-11.00
McMuffin with Bacon and Egg, croissant met jam en boter, koffie of thee en appelsap of sinaasappelsap.

Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Wel als het aan McDonalds ligt., want waar kan je nou beter je dag beginnen dan bij dit kinderparadijs? Het McOntbijt lijkt vooral in trek te zijn bij bejaarden, pubers en een enkele vader met kind (wij vellen geen oordeel). Ondanks dat het ontbijt samengesteld is uit A-merken, is het eigenlijk te smerig voor woorden. De McMuffin lijkt op een hamburger en het croissantje heeft iets weg van een stukje karton met boter. De appelsap en koffie zijn bedroevend genoeg het hoogtepunt van dit ontbijt. Voor 4,50 voelen wij ons bijna misbruikt. Deze vette hap is een waardeloos begin van je dag. Zeer terecht als vierde geëindigd.

Ikea

IKEA

Prijs: €1
Maandag t/m zaterdag 09.00-10.30
Croissant, een broodje, plakje ham, plakje kaas, jam, gekookt ei en cappuccino, thee of koffie (bijvullen toegestaan) 

Voor een enkele euro ontbijten in een overvol IKEA restaurant. Wat is het gezellig in de Zweedse blokkendoos! Nog voor de winkel open is, barst het restaurant al uit zijn voegen. Er is buiten ons geen enkele student te bekennen en dat is zonde. Ons bordje vullen wij met een mini-broodje, een mini-eitje en een klein croissantje met beleg. Het ontbijt smaakt goed, hoewel het croissantje wat bleek zag en de losse items een slagje groter hadden gemogen. De gratis bij te vullen thee en koffie scoren punten. Voor een luttele euro hebben wij niks te klagen. Bij aankomst in de stad hebben we jammer genoeg alweer honger na de lange fietstocht vanaf de Sontweg. Geen winnaar dus, maar een goede derde plaats.

V&D

V&D

Prijs: €3,95
Dinsdag t/m zaterdag 09.30-11.30
Koffie of thee, sinaasappelsap en vijf items van het (uitgebreide) buffet

Na lang twijfelen bij het overvolle buffet kiezen wij voor het kleine croissantje, yoghurt, meergranen broodje, roomkaas en fruit. Wat een keuze! De yoghurt was lekker dik en de broodjes en het fruit vers. Voor het ontbijt lijkt niet veel animo te zijn en dat is zeker onterecht. Op de achtergrond wordt brood gekneed en draait de sapblender overuren. De ruime keuze en het luxe hotelgevoel dat dit ontbijt ons geeft, doen de V&D punten scoren. Het enige nadeel is de prijs, waardoor dit ontbijtje uiteindelijk als goede tweede eindigt.

Hema

HEMA

Prijs: €1
Maandag t/m zaterdag 09.00-10.00
Croissant, jam, broodje koude omelet, koffie of thee. Spek en jus tegen meerprijs.

Later die week eten we wat centraler bij de HEMA. De sfeer hier is vergelijkbaar met IKEA. HEMA gaat alleen voor grotere porties, kleiner en gezelliger restaurant en minder keuze. Helaas is de omelet koud en moet je bijbetalen voor spek en verse jus. De broodjes zijn wel lekker vers. Wij komen thuis met een volle maag en het gevoel waar te hebben gekregen voor ons geld. Morgen willen we weer. HEMA is dan ook de terechte winnaar. Van harte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.