Oblomov

Kroegportret-Oblomov

De Oblomov, een verhaal dat de wat literairder geschoolde studenten onder ons wellicht niet onbekend is. Dit verhaal over een Russische edelman die zijn dagen vult met schransen, feesten en slapen is typerend geweest voor de 18de en 19de eeuwse Russische adel. Of we dit ook terug vinden in ons nieuwe borrelcafé? Lees en oordeel zelf!

De succesverhalen van ‘De Keyzer’, ‘De Pintelier’ en ‘De Chaplins’ kennen we allemaal. Gezellige bruincafé’s waar het barpersoneel respect heeft voor bieren en andere alcoholische versnaperingen. Hier zullen geen half met schuim gevulde biertjes over de toonbank verdwijnen. In de Poelestraat hebben we er een gezellig bruincafé bij: ‘Borrelcafé Oblomov’. Met een uitgebreide bierkaart, waar zowel pilseners als dubbels en andere bijzondere speciaalbieren op staan, legt de Oblomov de lat hoger in het uitgaanscentrum. Welgeteld twaalf bieren van de tap doen dit café zich direct van de feestcafé’s die in dit gebied oververtegenwoordigd zijn onderscheiden. Voor ieder wat wils dus. Mocht je echter heel benieuwd zijn naar onbekende bieren of je vind ze allemaal gewoon heel erg lekker, bestaat er een rondje tap. Voor €27,- een heel rondje van alle tapbieren. Als je liever wat zoetere smaken zoekt heeft de Oblomov ook een oplossing: fris en fruitig. Een rondje van de zoetere speciaalbieren zoals Liefmans Fruitesse en Grimbergen Blanche. Daarnaast kan men de hele week van negen tot elf twee speciaalbiertjes halen en maar één betalen, dat zijn goede zaken voor studerend Groningen!

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je net iets te weinig hebt gegeten om lekker van deze stevige bieren te genieten. Hiervoor heeft de Oblomov natuurlijk ook een oplossing. Verschillende garnituren variërend van bitterballen naar nacho’s naar peppadew naar echte Groninger worst, de keuze is geheel aan jou.

Met een sfeervol aandoend, donker interieur, de glanzende rij bierzuilen en leuke, vrolijke dames achter de bar zijn alle ingrediënten voor een leuke avond aanwezig. Het is dé kroeg waar alles kan. Vanaf vijf uur ’s middags gaan de deuren open om gasten met een glimlach te verwelkomen en een lekkere borrel in te schenken.

Het borrelcafé biedt ook de gelegenheid constitutieborrels, afstudeerborrels, verjaardagsborrels of feesten en partijen te organiseren. Achterin het pand zit namelijk een af te sluiten ruimte voorzien van een eigen tap en een niet te vergeten een eigen bardame. Deze ruimte is ook voorzien van een beamer waar Champions League voetbal en wedstrijden van ons eigen Oranje worden uitgezonden en waar voetballiefhebbend Groningen altijd welkom is. De tafels in deze ruimte kunnen naar beneden geklapt worden zodat er een vrije ruimte ontstaat, heel prettig als je motorisch niet helemaal goed in elkaar zit en ook niet van het rondje tap af kon blijven. Mocht je hier helemaal niet naar op zoek zijn, maar gewoon lekker wil losgaan of borrelen en bijpraten met oude bekenden kan dat ook, per slot van rekening is het een bruincafé; of je hier nou helemaal uit je bol gaat of aan de bar hangt om je levensverhaal nog maar een keer aan dat ene leuke barmeisje te vertellen, alles is mogelijk.

Voor de rokers onder ons is er achterin een klein rokershok verstopt waar je zelfs sigaretten kan halen. Mocht je de regering meer gunnen dan alleen de accijns op je rookwaar, kun je er voor kiezen om wat euro’s weg te knallen in de gokautomaat.

Na hier zelf ook verschillende avonden gespendeerd te hebben, kan ik jullie allemaal mededelen dat de ‘Oblomov’ zeker een langdurig bezoek waard is. Houd er wel rekening mee dat je er niet makkelijk weg komt en dat er altijd nog een laatste biertje volgt! Doordeweeks zijn ze helaas maar tot twee uur ’s nachts geopend en in het weekend tot een uur of vier. Er moet tenslotte ook gestudeerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.