Recensie

Netflix

De Alexander Klöppings van ons land werden woensdag 11 september wakker met een ODOL die ze de rest van de dag niet meer zouden kwijtraken. Dit alles had één reden: Netflix. De Spotify van films en series is sinds die woensdagochtend eindelijk ook verkrijgbaar in Nederland. Was die nerdboner terecht? Betekent dit het einde van illegaal downloaden? En is het de maandelijkse €7,99 waard?

netflix-television

Om te beginnen is die laatste vraag nog niet direct relevant omdat je het de eerste maand gratis mag uitproberen. Zet wel meteen even een remindertje in je telefoon want je gratis maand wordt, uiteraard stilzwijgend, omgezet in een betaald abonnement.

Onze eerste indruk van Netflix is heel behoorlijk. Het werkt allemaal erg makkelijk en binnen een paar muisklikken of swipes op je app-phone ben je een van de duizenden films in HD aan het streamen. Ten opzichte van downloaden scheelt het dus tijd en vooral een hoop gezeik. Tevens is het mogelijk om verschillende accounts aan te maken met één abonnement. Het delen van een abonnement binnen je studentenhuis kan de kosten dus behoorlijk drukken.

Het aanbod dan. De allernieuwste films hoef je niet te verwachten, de ervaring leert dat films op z’n vroegst pas twee jaar na hun première op Netflix verschijnen. Wellicht een teleurstelling voor velen en een iets te goede reden om gewoon door te gaan met downloaden. Daarentegen heb je wel beschikking over een enorme hoeveelheid filmklassiekers en topseries. Wat ook aardig is, is dat Netflix begonnen is met het maken van geheel eigen producties. Hun eigen serie ‘House of Cards’ (met Kevin Spacey) krijgt op IMDb bijvoorbeeld een 8.8, en omdat IMDb altijd gelijk heeft moet dat dus super zijn. Wie weet trakteert Netflix ons dan eindelijk op de eerste goede Nederlandse serie.

Veel Nederlandse media concludeerden dat het verschil in aanbod tussen de Nederlandse en Amerikaanse versie van Netflix voorlopig nog erg groot is. De lancering was voor sommigen dan ook lichtelijk teleurstellend. Wij gaan echter niet mee in dit negativisme.

Wij raden gewoon de schier onuitputbare Amerikaanse versie aan. Huh, maar die kunnen wij toch niet ontvangen in Nederland? Jawel. Maar je hebt het niet van ons. Neem even 2 minuutjes de tijd om ‘Mediahint’ te downloaden. Dit verandert je Nederlandse Netflix-content in de Amerikaanse. Nu hoeft je je echt nooit meer te vervelen. Maar je hebt het dus niet van ons.

Een gedachte over “Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.