Actueel

Work Hard, Play Hard

Als niet-rechten student is het soms lastig om een bepaalde jaloezie te onderdrukken. De saaie studiestof wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door het overweldigende aanbod aan snoepreisjes. Deze worden business courses of masterclasses genoemd en de ene is nog decadenter dan de ander. Je wordt een paar dagen behandeld als royalty en je pinpas kan je meestal gewoon thuislaten. De lat ligt erg hoog en met een 4-sterren hotel kom je tegenwoordig gewoon niet meer weg. De Studentenkrant laat ervaringsdeskundigen aan het woord en zocht uit met welk kantoor je per se mee wil, en welke je gerust kan laten schieten.

Decadent-Rechten

Loyens en Loeff, Zürich

De zogenaamde ‘casefondue’ is een driedaagse business course naar Zürich. Voorheen ging Loyens en Loeff naar Geneve alwaar ze een erg dik hotel aan het meer van Geneve betrokken. Deze business course blijft echter zeer de moeite waard, alles wordt betaald. Denk aan magnum flessen vodka en champagne. Mijn bron kreeg zelfs een pakje peuken op het vliegveld dus all-inclusive dekt hier heel aardig de lading. Je gaat naar clubs en striptenten. “Op een gegeven moment werd er op de tafel naast ons geneukt”, omschrijft een rechtenstudent de sfeer.

PWC, Barcelona

De business course van PWC is een driedaagse reis naar Barcelona. Het begint goed met een tour langs de beste tapastentjes van de stad. De volgende dag kun je je helemaal laten vollopen met de lokale specialiteit cava tijdens je bezoek aan een cavaboerderij. Als je er na anderhalve dag achter komt dat je nog niets inhoudelijks hebt gedaan hoef je je geen zorgen te maken, dat wordt hier niet echt van je verwacht. De laatste avond ga je eten in de club van Patje Kluivert aan de boulevard, en daar wordt het toch wat armoedig. Ze werken bij PWC namelijk met consumptiebonnen (wat?!) en hiervan kreeg je er maar vier! Kortom, onmogelijk gratis dronken worden zonder heel heftig inlikken bij de aanwezige partners.

KPMG Meijburg & Co., Kaapstad

De reis van Meijburg is nog het meest te vergelijken met een luxe all-inclusive vakantie. Met deze business course word je naar Zuid-Afrika gevlogen voor een weeklange reis mét safari. Voor deze reis hoef je echt niets zelf mee te nemen. Bij aankomst krijg je namelijk een tot op het gênante af gevulde ‘goodiebag’. Hoogtepunt van dit tasje is het kekke digitale Nikon cameraatje waarmee je kiekjes van zebra’s en giraffes kunt maken. Verder wordt je een beetje rondgereden door Kaapstad en worden hoogtepunten als de Tafelberg je niet onthouden.

Baker & Mckenzie, Amsterdam

Dit is een beetje het lachertje onder de business courses. Je zit twee dagen all-inclusive in… Amsterdam. Onwijs leuk enzo, een midweekje naar je eigen hoofdstad. Maar een doorgewinterde snoepreiziger haalt hier natuurlijk zijn neus voor op.

Stibbe, New York

‘Work hard, play hard’ is de hilarisch clichématige slogan van deze vijfdaagse stedentrip van Stibbe naar New York. Dit is misschien wel de meest decadente van het stel. Je verblijft ‘s nachts in het meest luxueuze hotel van Manhattan, en om je een idee te geven: tijdens de masterclass van dit jaar sliep Chris Brown er ook. Overdag is je enige vervoersmiddel de Stibbe-limousine en hierin word je bijvoorbeeld naar Broadway musical gereden, je moet er van houden. ’s Avonds ga je mee naar dikke clubs of naar rooftop parties op het dak van wolkenkrabbers. Over de drank hoef je je hier geen zorgen te maken. Flessen champagne van $700 worden gewoon voor je neergezet terwijl je aan het chillen bent in je eigen beveiligde V.I.P. area. Niet slecht.

Een gedachte over “Work Hard, Play Hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.