Hey, Hey, Hey Meisje!

Daft Punk, Avicii en Robin Thicke lijken weliswaar de grootste kanshebbers, maar dit jaar doet een opvallende groep ook een gooi naar ‘dé zomerhit van 2013’. Old Boys Network noemen zij zichzelf en hun single ‘Hey Meisje’ wint dagelijks aan populariteit, en dan voornamelijk onder studenten. Dat laatste is weinig verrassend omdat het hier gaat om een formatie die bestaat uit Utrechtste studenten die allen lid zijn van het USC. Het nummer klinkt dan ook bijna prototypisch voor een lied afkomstig van een studentenvereniging. Maar dan beter.

Het nummer was een van de zeven inzendingen van het Intercorporaal Song Festival dat dit jaar in Leiden werd gehouden. Blijkbaar zat er een platenbaas in de zaal want deze inzending uit Utrecht werd opgepikt door Sony waardoor het ineens op zeer professionele wijze geproduceerd kon worden.

Voorlopig klinkt Old Boys Network vooral als een Utrechts studentensucces, maar wij als Groningers claimen bij deze graag ons deel. Leadzanger Coen en trompettist Philip maakten namelijk deel uit van cabarettrio ‘Malt’ dat in 2010 in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival stond. Het alom gerespecteerde Studenten.net schreef destijds al over de muzikale kwaliteiten van de drie studenten. ‘Veel van de grappen werden begeleid door muziek, waarin de veelzijdigheid van deze heren goed naar voren kwam’, schreven zij destijds profetisch.

Over het nummer zelf moet je vooral je eigen oordeel vellen. Het refrein is in ieder geval, tot op het irritante af, catchy. En waar elke hit eigenlijk een goede ‘nanana-nana’ benodigd, heeft dit nummer een prachtige ‘papapadada-dada’ die het meeneuriën meer dan waard is.

De single ‘Hey Meisje’ is te downloaden op iTunes en te beluisteren op Spotify en good old YouTube.

oldboysnetwork2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.