G’day mate

Gluren-bij-de-buren

[dropcap]S[/dropcap]tuderen in Down Under, dat leek me wel wat. Dus toen ik dit kon doen aan de University of Sydney twijfelde ik geen seconde. Weg uit het koude, natte Nederland en op naar Sydney. De stad van zon, zee, strand, surfen en haaien.

Althans dat is het beeld dat het programma Bondi Rescue schetst. En dit is ook deels waar. Bij zonsopkomst liggen er namelijk al tientallen surfers in het water.

Als er iets echt symbool staat voor de laid back leefstijl is het wel de Aussie barbie. Elke gelegenheid om er één te houden wordt dan ook aangegrepen. Of het nu een verjaardag is, Kerst, of gewoon omdat het kan. Het is altijd een goede reden. En no worries als je zelf geen barbies hebt, je kan altijd nog je kangaroo burger met vedgies grillen op één van de vele openbare barbecues.

Australiërs houden van spektakel, dit is onder meer te zien bij de wood chopping competitie. Hierbij is het de bedoeling is om stuk hout zo snel mogelijk in tweeën te hakken. Zelfs bij een minder spectaculaire sport, zoals cricket, is er genoeg te beleven. Hierbij zijn het niet de spelers maar de toeschouwers die voor het vermaak zorgen. Op de tribune heeft het veel weg van carnaval: er zijn verklede, dronken supporters en als alternatief voor de praalwagen is er de beer snake, een “slang” gemaakt van lege plastic bekers.

Tijdens het uitgaan waan je je al snel in Engelse sferen. Vrouwen in (te) korte rokjes, met een dikke laag make-up en hakken van 15 centimeter zijn niet ongewoon. Stevig indrinken is ook een must vanwege de hoge accijns op alcohol. Uitzondering op deze regel is de nationale drank goon. Een “heerlijke” combinatie van visafval, eieren, druiven en alcohol dat met een scheut lemonade nog steeds niet te drinken is. Maar dat hoort nu eenmaal ook bij de Australia experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.