Afura

[dropcap]J[/dropcap]ullie, trouwe lezers, zijn natuurlijk allemaal bekend met de oude, tochtige zolderkamer op welke hele goudmijnen uitgedacht worden. Deze week een interview met de oprichters van de online kledingstore Afura die verkopen wat ze zelf vet vinden. Get high on your own supply is hier eerder een ‘do’ dan een ‘don’t’.

Sinds 2010 zijn studenten Felix, Len en Victor bezig met het uitbouwen van hun bedrijf. Oorspronkelijk was het de bedoeling Zuid-Koreaanse kleding te verkopen die hier niet te krijgen is, ‘maar dat was meer crack dan kwaliteit dus zijn we wat anders gaan doen’. Behalve kwaliteit, staat ook klantenservice zeer hoog in het vaandel. ‘We bellen meestal mensen nog even om te vragen of alles goed zit, of er ergens problemen mee zijn en of we nog ergens mee kunnen helpen. Het behandelen van kleding bijvoorbeeld’. Hierin onderscheiden ze zich van de gangbaardere online kledingwinkels zoals H&M, Score en Bulls&Birds, die een policy hebben waar je als klant maar tevreden moet zijn met alles of niets.

In oktober 2010 zijn de jongens van Afura online gegaan en gaandeweg kwamen ze steeds meer dingen tegen waar hun halve pagina lange marketingplan niet op berekend was. Alles is goed gekomen, maar met de nieuwe website binnenkort gaan ze dingen nog beter doen en worden kleine dingetjes verbeterd. ‘Die waren gewoon jammer maar we zullen wel altijd alleen kleding verkopen die we zelf ook vet vinden, dat komt de website en de hele uitstraling van het bedrijf alleen maar ten goede’. Volgens Len zijn ze gewoon een lekker informeel bedrijf en proberen, zoals bijvoorbeeld met de klantenservice, de klant als persoon te behandelen in plaats van als bedrag.

Met een uitgebreide collectie waarin ze de Scandinavische stijl van handstitched desert boots (bijvoorbeeld gemaakt door het Amsterdamse label AMS) of gewoon sneakers, en kleding die niet schreeuwt om aandacht, combineren met kleding van Europese en Amerikaanse labels, zetten ze zichzelf op de markt. ‘Door de website denken veel mensen dat we groter zijn, maar dit bootstrap bedrijfje runnen we maar met z’n drieën en zitten we ondertussen in ons kantoor van 50m2 inclusief opslag.’

De taakverdeling van de modebewuste heren is naar eigen zeggen vaag. Iedereen heeft wel een beetje zijn plekje. Len doet alle visuals, banners en de website. Felix doet alle PR. ‘Hij is de man met grote handen die dingen gewoon doet’, aldus Victor, ‘maar we doen allemaal alles dat nodig is’.

Met als episch centrum Amsterdam gaan ze de komende maanden veel bezig met het fysiek neerzetten van het bedrijf. ‘We zijn nu met veel dingen bezig, maar daar willen we nog niks over naar buiten brengen’. Afura is de moeite waard om in de gaten te houden dus. Ondanks dat het nog geen belegde boterham opbrengt, worden ze steeds vaker benaderd door labels die zich met Afura willen verbinden. ‘Soms wordt dat wel echt teveel, we moeten ook nog studeren en je kan maar zoveel in zoveel tijd’.

Wil jij jezelf een frisse nieuwe stijl aanmeten? Check dan afura.nl of ga op Facebook naar Afura Online Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.