Oma (90) zuipt zestien flesjes bier per dag

berthazuiptjoukeihardonderdetafel
Iedereen kent ze wel, die recalcitrante typetjes die altijd en overal maar van de daken schreeuwen dat niemand hen onder de tafel kan zuipen. Mocht je je weer een keer ergeren aan zo’n zelfbenoemde pilskoning (of koningin, natuurlijk), stuur ze dan linea recta door naar deze superoma. Eén ding is namelijk zeker: zij drinkt iedereen, ja echt iedereen, finaal onder de tafel.

De 90-jaar oude Bertha de Bot drinkt niet, ze zuipt. Sinds haar zeventiende verorbert ze elke dag steevast zestien flesjes Jupiler-bier. Maar wie denkt dat ze zulke onmogelijke hoeveelheden pils wegstouwt om dronken te worden heeft het helemaal mis. “Zo lekker! En dus ben ik steeds meer gaan drinken. Voor de smaak van het bier, niet voor de roes. Want ik ben geen alcoholiste die geen dag zonder de drank kan. Toen ik onlangs twee weken in het ziekenhuis was opgenomen, dronk ik alleen maar water. Het smaakte niet, maar het ging wel binnen“, laat Bertha weten aan het gezaghebbende Belgische Nieuwsblad.

Het zuipfestijn begint elke dag om 11 uur, wanneer de thuiszorg is gewieberd. Stipt om 8 uur is het gedaan met de pret. Maar dan is het ook wel helemaal mooi geweest, aangezien ze dan elke drie kwartier een flessie heeft opengetrokken.

Beter kunnen tanken (wat een lulkoek) = bewijzen.

Een gedachte over “Oma (90) zuipt zestien flesjes bier per dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.