De NS en het geheim van de verdwenen reisinformatie

[dropcap]W[/dropcap]erden de televisieschermen in de intercitytreinen van de NS vanaf het begin gevuld met handige reisinformatie en af en toe een reclame tussendoor, tegenwoordig staat er niets anders op het beeldscherm dan het pittoreske, oh zo Hollandse plaatje van tulpenbolletjes, een knalgele NS trein en een heerlijk opbeurende donkergrijze lucht, afgewisseld met allerlei non-informatie. Waar is de reisinformatie op de informatieschermen gebleven?

De televisieschermen werden in 2006 geïntroduceerd in NS-intercitytreinen in samenwerking met KPN. Het doel van de schermen was het tonen van actuele aankomst- en vertrektijden. Daarnaast zou actueel sport-, entertainment- en algemeen nieuws voorgeschoteld worden aan de reiziger. Blijkbaar was dit plan op financieel gebied veel te ambitieus, want de schermen tonen tegenwoordig uitsluitend reclame en plaatjes met informatie over allerlei NS-zaken, behalve de reistijden. De reisinformatie in de intercity’s is compleet verdwenen.

Dat de NS niet al te goed is in het duidelijk informeren van de reiziger is onderhand wel duidelijk. Na herhaalde kritiek op hun gebrek aan communicatie bij vertraging, uitvallende treinen, en noem het maar op zou je toch denken dat ze op z’n minst de televisieschermen nuttig zouden gebruiken. Bovenop deze stapel kritiek van de reiziger op de NS komt nu ook het gebrek aan reisinformatie. Na contact met het zogeheten ‘’Corporate Communication Center’’ van de NS blijkt maar weer dat communicatie niet iets is waar de NS voor in de wieg is gelegd. Telefoons werden niet opgenomen en ook mailtjes niet beantwoord. Naar de redenen van de NS om de reisinformatie te laten verdwijnen tasten we in het duister.

De NS benadrukt weer eens het negatieve beeld dat de gemiddelde treinreiziger van ze heeft. Een communicatiepunt dat niet communiceert, reisinformatieschermen die geen reisinformatie weergeven. De NS maakt er weer een potje van.

Een gedachte over “De NS en het geheim van de verdwenen reisinformatie

  • De NS communiceert nog een beetje.

    Kijk eens naar Syntus, de NS was hier ooit mede eigenaar van. Die communiceren helemaal niet. Bij vertraging of uitval hoor je niets ondanks dat ze digitale informatie borden bij de haltes hebben staan.

    Het @syntus twitter account reageert nergens op. En als je klacht indient via hun website, krijg je eerst een foutmelding en later een standard copy-past reactie. Het kan dus nog veel erger.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.