Recensie

Iron Man 3

201213c

Na de actie en special effects in ‘Iron Man 1 & 2’, is dit eigenlijk een ‘no brainer’. Deze film moet je in de bioscoop zien, en het liefst met zo veel mogelijk speakers en andere technische snufjes. Mijn keuze ging uit naar I-Max. De speciale bril was een leuke aanvulling aan mijn eentonige collectie 3D-Brillen, die na elke film wordt aangevuld omdat ik dat stomme ding steeds vergeet.

Charismatisch als hij is, lokt Robert Downey Jr. je via het I-Max scherm de wereld van Iron Man binnen. Zijn wereld is wel wat verandert. De glitter en glamour in Iron Man 2, heeft hij verruilt voor een wat burgerlijk bestaan met miss Pepper Potts. Terwijl Tony Stark nog worstelt met zijn onbegrijpelijke avontuur met the Avengers, dient de volgende superschurk zich alweer aan. ‘The Mandarin’, fantastisch neergezet door Ben Kingsley, dreigt met een geheel eigen oplossing voor overpopulatie. Hij blaast, zoals een echte terrorist betaamt, mensen op. Dit laat Tony natuurlijk niet over zijn kant gaan… Iron Man is back.

Iron Man 3, die wereldwijd weer bioscoopzalen vult, houdt vast aan de succesformule van de eerdere films. Het ontwijkt behendig de valkuilen die al vele sequels de das om deden. Met een fantastische cast, een goede dosis humor en vooral heel veel keiharde actie kan het ook bijna niet mis gaan. Het is weer een ‘Must see’.

Het grote minpunt aan deze voorstelling was dat ik aan het einde van de film mijn net verworven I-Max bril moest inleveren. Deze kleine teleurstelling kon mij echter niet uit mijn euforische roes halen, na het zien van deze fantastische film. Marvel, Disney en Shane Black brachten mijn superheldenfantasie tot leven, maar vooral Robert Downey Jr. left me wanting more.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.