Recensie

Cortonville: Shelter for the talented

eric-corton-lanceert-onafhankelijk-muziekplatform-cortonville-image

Af en toe komt er uit de gekrochten van de alternatieve muziek wat naar boven drijven. Dan loopt heel het land ineens weg met Seasick Steve of The Black Keys. Ken je die muziek eerder dan de rest van het land dan erger je je groen en geel aan die sukkels die zich ineens fan verklaren. Ben je zo’n fan van het laatste moment dan mag je van hipsters aanhoren dat ‘het laatste album het niet haalt bij de eerdere.’ Het is geen pretje.

Dus ik stel een ding voor. Je checkt wekelijks de website van radio dj Eric Corton; Cortonville: Shelter for the Talented. Een site bomvol kwalitatief hoogstaand rock, folk, pop. Liedjes die hopelijk nooit op Skyradio te horen zullen zijn. Wekelijks staan nieuwe albums op de site, recensies, interviews. Ook heel fijn: de wekelijks verse podcast, het nieuwste van het beste op muzikaal gebied aan elkaar gepraat door de meester himself. Het bezoeken van deze site is als het bezoeken van een rocktempel. De geur van verschraald bier en zwetende headbangers komen samen met de geest van Kurt Cobain en Eddie Vedder (publiek geheim: die leeft nog) in digitale vorm je huiskamer binnen. Alsof elektronische muziek nooit is uitgevonden. Alsof mannen nog mannen zijn.

Niemand is objectief maar ondergetekende is welhaast obsessief subjectief. Ik zie het als mijn heilige missie elke vorm van gitaarmuziek te promoten. De lezer door de strot te duwen. Dus als ik deze website tien vingertjes had kunnen geven, dan had ik dat gedaan. Echter, ik ben er van overtuigd dat als ik een voorkeur voor elektronische muziek had, ik deze website toch zeker de volle vijf vingers had gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.