Recensie

Geordie Shore: Cause Jersey is for Faggots

Geordie-Shore

Aapjes kijken 2.0. Voor wie onder een steen gelegen heeft: de spin-off van de succesvolle hitserie Jersey Shore heet Geordie Shore en speelt zich af in het pittoreske Newcastle met 8 zeer sophisticated jongens en meisjes. En waarom is Jersey Shore voor mietjes en Geordie Shore geweldig? Omdat er bij Jersey Shore wordt gedronken alsof iedereen onder de 21 is. Bij de UK variant daarentegen wordt er gezopen zoals je van Engelsen verwacht. Dit leidt tot nog meer psychotisch gedrag, totale escalatie en veel meer ordinaire ellende. Eindelijk een goedkope mix van ruzie, seks, kots en pis. Daar zijn namelijk nog lang niet genoeg televisieprogramma’s van.

Ook het jargon heeft zich weer fijn aangepast aan de sociale cultuur van de Geordies. Je kan de GTL, cab’s here, meatballproblems en The Situation wel vergeten, want op een doorsnee Geordie Shore avond wordt iedereen gewoon lekker mortal, pullen de lads een aantal birds, nemen ze de birds terug naar de Fuck Hut en als er ruzie gemaakt wordt kicked iedereen schaamteloos off. Gipsy Brad Pitt uit Snatch is er niets bij. Nog een grappig taalkundig fenomeen is dat de Geordies het liefst in het meervoud praten over zichzelf. Zo zegt Charlotte, nadat ze weer vakkundig is afgewezen door Gary, “He didn’t tell us anything and now he doesn’t want to talk to us”, maar ze heeft het hier in feite toch echt over haarzelf. Komt allemaal redelijk schizofreen over, maar dat word je misschien wel van liters alcohol en de godganse dag een camera op je neus.

Geordie Shore biedt in ieder geval een mooi kijkje in het, klaarblijkelijk, gedroomde leven van 8 jonge Engelsen. Fijn dat het hedonisme onder hen ook populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.