Tien Geboden

Tien geboden voor den student

  1. Gij zult bier drinken.
    Bier, pils, de goudgele pretcilinder, studenten drinken bier. Dit is ons drankje dus leer het gewoon drinken. Ook voor de dames onder ons: de tijd van zoete witte wijn met ijs is toch echt geweest.
  2. Gij zult gepaste desinteresse tonen in uw verschijning
    Je hoeft er niet altijd tiptop uit te zien. Het kan de caissière van de Albert Heijn geen donder schelen of je je haartjes in de wax hebt of niet. Trek lekker je brakpak aan of ruil je hakjes in voor een paar sloffen. Het mag.
  3. Gij zult uzelf vlot door het verkeer voortbewegen
    Misschien was het zebrapad in Schubbekutteveen heilig, hier is het louter een plek met zwart witte strepen waar meer mensen oversteken dan anders. Leer het hier kennen: degene met de meeste haast heeft voorrang. En pleur je fiets niet zomaar overal tegenaan.
  4. Gij zult niet bietsen
    Als je weet dat je gaat roken, koop dan gewoon een pakje. Er is niets vervelender dan iemand die je pakje leeg rookt en nooit zijn eigen sigaretten meeneemt. De grootste nono: een peuk uit iemands mond pakken.
  5. Gij zult studeren, en laten studeren
    Je houdt je mond in college, in de UB en op andere plekken waar dat gepast is. Je wacht met inpakken totdat de docent is uitgepraat en als je denkt dat je je tentamen goed hebt gemaakt dan zeg je niet dat je niet denkt dat je hem niet hebt gehaald. Dat is wel zo beleefd.
  6. Gij zult niet elk weekend naar thuisthuis gaan
    Scheur jezelf weg van papa en mama en verplaats je leven hierheen. Leer jezelf hoe de wasmachine werkt, maak nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en zoek een baantje. This is your home now.
  7. Gij zult u weldegelijk gedragen in de trein
    Natuurlijk hoef je niet alle schepen achter je te verbranden. Maar zit je in de trein, zit dan niet luidkeels te brallen over je nieuwe leven, wie er een soa heeft en hoe dronken je afgelopen week was.
  8. Gij zult respect tonen jegens uw buren
    En dan niet alleen je buren, maar alle mensen op weg van de Poelestraat naar jouw huis. Netjes in een hoekje kotsen, andermans spullen heel laten en geen valse kroegliederen brallen.
  9. Gij zult niet weggaan wanneer u aan de beurt ben om een rondje te geven
    Dit geldt ook voor de dames onder ons. Ben je met z’n vieren? Dan is drie biertjes krijgen, eentje uitdelen. En als je denkt dat het niet opvalt dat je nooit uitdeelt, dan heb je het mis.
  10. Gij zult niet zeuren over andermans wankele seksuele moraal
    Seks happens. One night stands, een Towerbridge of een vluggertje op het toilet. Als het helemaal jouw ding is dan prima! Als je het liever wat burgerlijker houdt ook goed. Oordeel niet te snel, we maken allemaal fouten.

mozes-daalt-af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.