Recensie

That’s Live

That's Live XL

Muziek, interviews en live optredens vanuit de studio. Meer is That’s Live niet, en toch is de radioshow, door de vlotte presentatie van Eric Corton en smaakvolle muziekkeuze, al ruim 11 jaar een succes op radio 3FM. Om het succes te vieren tourt de show langs muziekpodia in Nederland om het programma op te nemen voor een groter publiek en de Vera in Groningen heeft de primeur. Gratis drie grote namen zien in een paar uur voor geen geld (voor kaarten kon je je kosteloos aanmelden via BNN) wie wil dat nou niet, en daarom staat de zaal om 18 uur al vol.

Voor deze editie heeft Corton Yori Swart, Sunday Sun en The Temper Trap naar Groningen gehaald. Oorspronkelijk zou The Deaf (bekend van Spike, bekend van Di-rect) op het podium staan, maar deze band moest op het laatste moment afzeggen. Gemiste kans, aangezien onze hele redactie van de Hitkrant-generatie is en we graag iets volwassens over ons jeugdidool Spike hadden geschreven.

Alle optredens voldoen aan de verwachting. Yori Swart speelt mooi en ingetogen. Perfect om de avond mee te beginnen. Sunday Sun, die voor ons de grote onbekende was, speelt een paar zomerse uptempo nummers die onvermijdelijk doen denken aan The Beach Boys (Highly Respected Rebel is een aanrader voor mensen die de zomer nog een paar weken willen verlengen). En tot slot sluit de grote publiekstrekker The Temper Trap af met hun meeslepende platen.

Ondanks de goede acts blijft That’s Live XL een radio opname en dit haalt helaas de vaart uit de avond. Tussen de optredens door worden bijvoorbeeld de standaard 3FM-radiohits gedraaid. De korte interviews met de artiesten zijn leuk, maar als we twee keer Sunday Sun moeten afkondigen, inclusief applaus en gejoel, voor de perfecte opname wordt de sfeer licht bedrukt. Het is dan ook fout om That’s Live XL als een concert te zien. Daarvoor zijn de sets te kort. Het is gewoon een gratis kans om in een ontspannen sfeer goede artiesten te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.