Sport

Wat er fout ging op het EK

EK

Over twintig jaar in Andere Tijden Sport, vandaag al in de Groninger Studentenkrant. De ins en outs. Wat ging er fout op het EK? Nou, genoeg. Eigenlijk ging bijna alles mis. Zelfs de koffie was niet te zuipen, begrepen wij. De spelers hebben het zelfs over het Sherakudthotel in Krakau, in plaats van Sheraton. Zo kreeg Huntelaar toegebeten dat hij maar beter zijn bek kon houden en dat hij anders kon vertrekken. Gepest! Vond Arjen Robben overigens ook over de bondscoach. En er was een ‘kamp-Sneijder’ dat aanvallend wilde spelen en een ‘kamp-Van Persie’ dat behoudender wilde spelen. Hoewel. Het kamp van Van Persie bestond eigenlijk alleen uit Van Persie en Afellay. En Boulahrouz deed ook een beetje mee, maar die wordt al sinds 2004 door niemand meer serieus genomen.

Maar er is meer. Eerder deze maand duwde een hoestende man in een regenjas een envelop onder de brievenbus door op Studentenkrant HQ. En de beerput blijkt nog veel groter en dieper dan gedacht. “Het is totaal uit de hand gelopen daar in Krakau. De kamermeisjes zijn nog altijd radeloos de enorme puinzooi aan het opruimen.” Volgens onze bron heeft vooral Nigel de Jong flink huisgehouden. Wat wil je ook. In het zwembad van het hotel zouden de drollen van onze middenvelder nog altijd ronddrijven. “Ik zit toch in een hotel??”, verklaarde De Jong desgevraagd. “Maar uit nader onderzoek bleek het ook in de kamers zelf niet pluis”, gaat onze tipgever (naam bij de redactie bekend) verder. Zo werden in drie kamers van de spelers en in de kamer van een lid van de technische staf het Bruto Binnenlands Product van Bolivia aan drugs gevonden.

[pullquote-right]Wesley Sneijder sliep niet in het hotel, verklaart onze tipgever. “Hij had een eigen paddenstoeltje, op de binnenplaats.”[/pullquote-right]

En toen het kamermeisje na het vertrek de deur van de kast in Arjen Robbens kamer opende, vond zij daar een bibberende, naakte Ribéry. Onder de blauwe plekken, vertelt onze deepthroat, die even de parkeerplaats achter ons kantoor volrochelt. Het was echter nog altijd beter dan de kinderboerderij die werd aangetroffen op de hotelkamer van Van Persie. “Kippen, schapen, geiten, hij had ze allemaal. En voeren ook hé. Drie keer per dag. Soms vier keer, als hij de voederbak miste.” Wesley Sneijder sliep niet in het hotel, verklaart onze tipgever. “Hij had een eigen paddenstoeltje, op de binnenplaats. Kwam Yolanthe iedere ochtend ongeschoren uit naar buiten. Geen gezicht.” Onze conclusie: het EK is verloren in het hotel, niet op het veld.

Dat wordt nog leuk, de komende maanden. Nieuwe bondscoach, (grotendeels) zelfde spelers. Volgende maand gaan we al op bezoek bij die Belgen. Kon wel eens een eclatante nederlaag worden voor onze volgevreten vedettes. Want die Belgen, die hebben best een aardig elftal. En afgezien van Dries Mertens zijn dat allemaal prima mensen.

En het bleef nog lang onrustig in Krakau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.