Pink Floyd tribute band

The-Pink-Floyd-Project
The Pink Floyd Project met leerlingen van de Nassauschool tijdens het nummer ‘Another brick in the wall’

Het Ciboga terrein aan het Boterdiep wordt steeds vaker goed benut. Afgelopen maand kon je er onder meer terecht voor de EK-wedstrijd Nederland – Duitsland, het house-evenement Bonkers en een Pink Floyd tribute band. Voor die laatste lagen er twee kaartjes klaar die we met plezier verzilverd hebben.

Op het programma staat het legendarische P.U.L.S.E. concert; een drie uur lang durend spektakel met klassiekers als Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, Comfortably Numb en in het tweede deel het gehele Dark Side of The Moon album. Op papier een indrukwekkende setlist. Meer dan 4000 mensen (voornamelijk 30+’ers) zijn ondanks het wisselvallige weer dan ook op komen draven.

De band stelt niet teleur. Met het openingsnummer Shine on you Crazy Diamond wordt meteen de toon gezet. Het geluid is prima voor mekaar, het gitaarwerk is erg sterk en de zang valt ook niet tegen. Het absolute hoogtepunt uit het eerste gedeelte is de evergreen Another Brick in the Wall, waarvoor net als in het echte concert een heus basisschoolklasje in kostschooltenue wordt opgetrommeld. Leerlingen van de Nassauschool zingen het nummer mee, wat ze geheel fonetisch (‘Hee tietsjers lief dem kits ulloon’) zich meester hebben gemaakt.

Uit het tweede gedeelte zijn Time en Us and Them hoogtepuntjes. The Great Gig in The Sky viel enigszins tegen maar die vrouwelijke stem in dat nummer is ook moeilijk te evenaren. Na drie uur kunnen we meer dan tevreden naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.