Sport

Waar EK Kijken?

ek-kijken-bij-ome-ko
De gevel van cafe Ome Ko

Deze maand vindt dan eindelijk het EK plaats; het vierjaarlijkse Europees voetbaltoernooitje dat dit jaar in de crème de la crème van de Europese staten wordt gehouden: Oekraïne en Polen. Mocht je je bij een van de wedstrijden in de situatie bevinden dat je met 2-4 personen wil gaan kijken, dan is het doorgaans leuker om de wedstrijden in de kroeg te aanschouwen dan om thuis te blijven. Bij zo veel Groningse kroegen die de wedstrijden uitzenden, is het dan nog de vraag waar je moet zijn. Bij deze een overzichtje van een aantal kroegen die de wedstrijden uitzenden en waar sfeer gegarandeerd is.

Bar Players

Iedere doorgewinterde student weet, Bar Players, dat is Hollandse gezelligheid. Dit is misschien wel het meest oranje café in het centrum, waar Frans Duyts en Wolter Kroes op een doorsnee avond niet ontbreken in de playlist. Op 30 mei hielden ze hier al een EK-pubquiz, wat aangeeft dat de Oranjesfeer er dan ook al vroeg in zit bij dit gemoedelijke café in de Poelestraat. Live voetbalwedstrijden op groot scherm zijn Bar Players niet vreemd en deze maand zenden ze dan ook alle wedstrijden uit. Getuige de foto’s van afgelopen jaar wordt het weer een dolle boel. Ze hebben genoeg schermen en bieden ruimte voor 120-130 man. Zelfs net buiten de deur zal er een scherm staan aan het terrasje. Zitten al je oranje shirts in de was, of stinken ze nog te hard van de vorige wedstrijd? Geen paniek, je kunt ze bij Bar Players nog snel aan de bar scoren!

Het Pleidooi

In de Peperstraat vindt je het café met de discolampen tot in de vroege uurtjes. Naast een gezellig studentenkroeg is Het Pleidooi ook een populair voetbalcafé, waar ze alle belangrijke (inter-)nationale voetbalwedstrijden uitzenden op 2x groot scherm, zoals de Champions League en belangrijke wedstrijden uit de Eredivisie. Deze maand ontbreken uiteraard niet de wedstrijden die het Nederlands elftal zal spelen en de belangrijkste overige wedstrijden. Zoals ze zelf terecht zeggen: Wees er ruim op tijd bij voor de chillste plekken!

De Pintelier

Wil je ook tijdens de EK-wedstrijden genieten van een scala aan speciaalbiertjes, dan is De Pintelier in de Kleine Kromme Elleboog toch wel de meest voordehandliggende keuze in het centrum. Met wee tv’s en een groot scherm kun je hier prima terecht om een wedstrijdje mee te pakken. Bij mooi weer gaan de deuren open en kun je ook nog eens buiten zitten op de binnenplaats achter het café! Dat was de vorige keer een groot succes, dus laten we hopen op een warme maand!

Ome Ko

Dé kroeg in de Poelestraat die bij dit soort grote evenementen alles op alles zet om op te vallen. Ome Ko pakt dus ook dit jaar weer groots uit met een spectaculaire aankleding. Met name aan de buitenkant van het pand is de voetballiefde al ruim drie weken voor het toernooi af te zien. Vijf schermen zorgen ervoor dat je vanuit elke hoek in de kroeg zicht heb op de wedstrijden. Net net als afgelopen EK wordt er een scherm op het terras geplaatst, zodat je ook net buiten de kroeg de wedstrijd niet hoeft te missen. Aankomend EK kunnen er al gauw zo’ n 250 man terecht in en rondom Ome Ko. Tussen 22:00-12:00 is het dagelijks piekuur (donderdag tot 01:00).

De Drie Gezusters

De meest bekende kroeg onder niet-Groningers kan niet onbesproken blijven. Hier worden veel wedstrijden uitgezonden, met name in de oudste kroeg aan de zuidkant van de Grote Markt: sportcafé De Groote Griet. En het blijft niet bij voetbal; van atletiek naar golf door naar wielrennen en zwemmen. Alle grote sportevenementen zijn hier te aanschouwen. Deze maand worden de Drie Gezusters omgedoopt tot Oranjekroegen en kom je van voor tot achter in de kroegen genoeg schermen tegen om je kijkers op te richten. Speciaal voor het toernooi zetten ze een tribune neer, om het stadiongevoel nog extra aan te wakkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.