Studie Drugs

studie-drugs

Ritalin, pep, dex, keta, wiet …
Wat werkt wel en wat werkt niet?

Ritalin

Prijs: 1,50 euro per pil

Toen je de kop van dit artikel las, dacht je waarschijnlijk aan Ritalin. Het is het meest uitgeschreven ‘merk’ methylfenidaat (ADHD-medicatie) en zeer populair onder studenten. Het bevat geen remmers, waardoor het geen ‘uitgesmeerd’ effect heeft maar ‘pieken’. Omdat Ritalin in zo’n handige drukstrip zit hoeven we niet stiekem de WC in te duiken maar ‘klappen’ we in de kantine er gelijk ‘een hele’ in om vervolgens ruim twee uur ‘hard’ te gaan. Ja, we voelen ons lekker stout in de UB. Hoewel het de laatste jaren een opmars kent op feestjes, gaan we nu terug naar waar Rita eigenlijk voor bedoeld is: jouw tentamens. 40 procent van de voorgeschreven Ritalin wordt doorverkocht aan vrienden, en terecht. Het werkt. We zijn opgeslokt door de European Law-reader en razen door de pagina’s heen. Alinea’s hoeven niet meer twintig keer opnieuw gelezen te worden voor ze echt gelezen zijn en ‘3u koffie?’-whatsappjes worden genegeerd, want pauze is stom. Wat een heerlijk gevoel om zo veel op te nemen! Nadeel is wel dat een pil maar twee uur duurt en we met lichte koppijn op het dakterras van de UB overblijven. De verleiding om te ‘verlengen’ is groot, maar dat zit helaas niet in de test.

Pep

Prijs: 10 euro per gram

Dat speed geen drugs is weet iedereen. Toch zullen enkele lezers nog opschrikken van het idee dat er daadwerkelijk mensen pep snuiven in de UB. Geloof ons maar, het is zo. Speed werd onder andere door piloten in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om langdurige prestaties te bevorderen en aangezien leren voor een psychologietentamen bepaald geen rocket science is, kan je hoge cijfers verwachten van het snelle goedje. We nemen één lijntje (100 mg) en raken gelijk in de stemming. We kunnen uren door voor ons gevoel en dat doen we ook. In de loop van de tijd beginnen de bijwerkingen wel steeds meer dwars te zitten. In plaats van ontspannen zijn we wat gestresst en de bijwerkingen zoals zwetende handen en een droge mond worden steeds vervelender. Pep is uitstekend om nooit meer in slaap te vallen, maar lekker studeren is anders. Alleen doen als je echt een nacht moet doortrekken.

Dex

Prijs: 2,50 per pil

Dextroamphetamine (Dex) is een nog relatief onbekend middel tegen ADD, een slap aftreksel van ADHD. De laatste tijd is een sterke toename van Dex als studiesupplement merkbaar in de UB. En terecht, want godverdomme, wat ga je hier lekker op! Met één pil zit je voor de komende drie à vier uur gebakken, langer dan met Ritalin dus. Met een verbluffende snelheid worden de lettertjes ons hoofd ingezogen en voor even verdwijnt alle seksuele frustratie door al dat lekkers dat rondloopt in de UB. En misschien nog wel het belangrijkste, je neemt ook daadwerkelijk wat op! Klein nadeel is dat je na afloop wat moe bent. en dat het lastiger te verkrijgen is dan Ritalin. Het is zaak iemand te vinden die op doktersrecept het krijgt voorgeschreven en daar een dealtje mee te sluiten. Geloof overigens ook niet de verhalen dat je aan een halfje voldoende hebt. Net als met XTC geldt ook hier; een halve pil is geen pil. Verder een garantie voor succes!

Wiet

Prijs: 3 euro per joint

Al jaren bestaat de mythe dat het roken van een jointje de concentratie verhoogt en daarom uitstekend helpt bij het studeren en zelfs bij het maken van een tentamen. Vandaag wordt deze mythe voorgoed naar het rijk der fabelen verwezen. Het hele proces van stoned studeren hangt van sneuheid aan elkaar. Het begint om elf uur ’s ochtends, wanneer je de coffeeshop binnen loopt en er alleen maar vercrackte junks aan de bar zitten die je aankijken alsof je een neger in Volendam bent. Vervolgens loop je naar huis en steek je om kwart over elf de joint aan. Door het onorthodoxe tijdstip en de brandende zon (het was die dag warm) word je knetterstoned. Eenmaal aangekomen in de UB, probeer je zo onopvallend mogelijk een plekje te zoeken aan het raam. Uit je ooghoeken zie je dat iedereen naar je kijkt. Wat jij niet meer ruikt, ruiken zij wel. Vervolgens kan het studeren beginnen. De concentratie is enorm. Helaas niet op je boek maar op een steen in het gebouw tegenover de UB. Na twee uur staren en een halve bladzijde verder loop je met bloeddoorlopen ogen naar buiten. Eén groot fiasco.

Keta

Prijs: 40 euro per gram

Fucking gaaf, maar geen letter gelezen.

3 gedachten over “Studie Drugs

  • Je bent de allerbeste studiedrug vergeten, Modafinil. A.K.A. the limitless drug

    Beantwoorden
  • Ritalin, speed, adderal, het is eigenlijk allemaal crystal meth qua effect. Misschien wat minder potent maar de effecten zijn gelijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.