ActueelTips & Tricks

Wereld ongediertedag

Ongediertedag

Het is vandaag dierendag. Als student laat je die dag misschien elk jaar aan je voorbij gaan – je mag van je huisbaas toch geen huisdieren – maar vergeet niet dat er ook andere beesten zijn die best eens wat extra aandacht mogen krijgen. Vier tips om het ongedierte in je huis eens lekker te verwennen.

1. Muizen (mus musculus)

Je weet natuurlijk al dat deze beesten zich altijd aan je droge pasta en Aldi-brood tegoed doen, maar dat is ook alleen maar omdat je niets beters in huis hebt. Muizen willen ook wel eens iets vers te eten krijgen, dus leg vandaag eens een paar plakjes banaan op de keukenvloer. Muizen zijn trouwens, in tegenstelling tot wat je misschien dacht, helemaal niet zo gek op kaas. En zeker niet op die allergoedkoopste, plastic “kaas” die er bij jou in de koelkast ligt. Houd het maar gewoon bij fruit, vinden ze veel lekkerder (en eet je zelf toch niet, laten we eerlijk zijn).

2. Fruitvliegjes (drosophilidae)

De zomer is nog niet helemaal voorbij, dus deze vliegende pixels zullen zich waarschijnlijk nog volop in je huis bevinden. Vermoedelijk rond de vuilnisbak in de keuken, als subtiele reminder dat je een week geleden het vuilnis al had moeten wegbrengen (schoonmaakrooster, welk schoonmaakrooster?). Maar ook hier geldt weer: bij voorkeur zouden fruitvliegjes iets anders eten dan jouw afgedankte voedselresten. Uit de naam blijkt natuurlijk al dat je ook fruitvliegjes een plezier kan doen met een stuk fruit (al hebben zij het liever rot dan vers), maar probeer ze ook eens een bodempje rode wijn voor te schotelen. Vinden ze heerlijk.

3. Zilvervisjes (lepisma saccharina)

Probeer het maar niet te ontkennen, ook in jouw badkamer lopen ze rond. Daar hoef je je niet voor te schamen, want dit keer heeft het niet eens te maken met je gebrekkige hygiëne: zilvervisjes komen gewoon overal langs. Doe je niks aan. Maar nu ze er toch zijn, kan je er net zo goed voor zorgen dat ze een fijne dag hebben vandaag. Zilvervisjes zijn dol op schimmels, dus strooi eens een handje champignons in de badkamer (al hebben ze waarschijnlijk al genoeg aan al die zwarte schimmel op je tegeltjes).

4. De spook-huisgenoot (homo hermites)

Je zal hem niet snel in levende lijve tegenkomen, maar de achtergelaten afwas, het verdwijnende voedsel uit je koelkast en de harde, nachtelijke muziek zijn allemaal kenmerken dat ook jij er één in huis hebt: de spook-huisgenoot. Ze zijn het hardnekkigst van al het ongedierte, maar gelukkig ook het snelst tevreden. Laat een paar pilsjes voor hem achter en schuif een pizza onder de deur door. Klaar is Kees.

2 gedachten over “Wereld ongediertedag

  • Ongediertebestrijding Natuurlijk Anders

    Leuke pagina maar als iemand mij nodig heeft Ongediertebestrijding Natuurlijk Anders werkt op milieu-vriendelijke manier, laat al het ongedierte verdwijnen zonder gifstoffen bel: 0614907403

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.