Sport

Apenkooien bij de ACLO

2629352372_30d92ac5ee_oLava ontwijken, over denkbeeldige ravijnen springen en in lianen klimmen: bij het ultieme bassischoolspel apenkooien kan het allemaal. De Studentenkrant wil studenten hun jeugd voor even laten herbeleven, want we willen apenkooien met jullie! In de ACLO!

Het is de natte droom van iedere kleuter, het ultieme genot voor iedere basisschoolleerling. Apenkooien was altijd hét moment van het jaar waar ieder kind naar uitkeek, want die gefrustreerde, altijd semi-overspannen basisschooljuffen wilden er vaak niet aan beginnen. Dat het op het voortgezet onderwijs al niet meer werd gedaan is een groot gemis, zo ook op het WO en HBO.

En waarom wordt dit eigenlijk niet meer gedaan? Slechts weinig mensen vonden het niet leuk, en velen denken met weemoed terug aan de goede oude tijd waar een lesje apenkooien nog tot de mogelijkheden behoorde. Het gevoel van ultieme vrijheid in de gymzaal. Het is niet alleen heel leuk, het is ook natuurlijk een supergoede work-out waarbij alle belangrijke spiergroepen in het lichaam worden aangepakt en ook de nodige dosis cardio komt erin voor. Dit alles uiteraard door het klimmen, klauteren en rennen over kasten, balken en denkbeeldige gaten met lava. Daarnaast moeten we ook het touwklimmen niet vergeten. Oftewel, een oefening voor zowel lichaam als geest.

Laten wij in Groningen nou een scala aan supermooie sportfaciliteiten hebben onder de naam ACLO, waar dit alles mogelijk kan worden gemaakt. Vandaar dat de Groninger Studentenkrant een samenwerking probeert aan te gaan met de ACLO om dit stukje jeugdsentiment terug te brengen in de huidige studentensportmogelijkheden. Wij zien de mogelijkheden wel, we hopen onze vrinden bij de ACLO ook.

Foto: Foter.com

Een gedachte over “Apenkooien bij de ACLO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.