Recensie

GPRS tracker voor je fiets

Fiets-GPS

[dropcap]W[/dropcap]il jij altijd weten waar je fiets staat? Ook als je enorm zat, gestresst of verward bent? Of ben je uit op wraak en zou je graag die junk aanpakken en je fiets terug claimen? Koop dan vooral niet de Ditter S5 GPRS Tracker!

Meer dan 100.000 Groningse fietsen worden jaarlijks van hun rechtmatige eigenaar ontdaan en de meeste eigenaren zien hem vervolgens niet meer terug. Voor de avontuurlijke student is er een oplossing voor dit probleem. Door een kleine GPS-ontvanger in je fiets te plaatsen kun je te allen tijden kijken waar je roestige met Gazelle zich bevindt. De Studentenkrant deed een test en kocht een goedkope GPRS tracker bij een kennis in China. Het idee is goed: verstop het apparaat in je fiets en door een simpel sms’je krijg je de coördinaten van je fiets op je telefoon. Je kunt ook bellen om te horen wat er in de omgeving van de ontvanger gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld een junk horen onderhandelen over de prijs van jouw fiets voor zijn fix. Je kunt zelfs instellen dat de GPRS jou een waarschuwing stuurt als de fiets de stad verlaat. Dan moet je rennen, maar ben je in ieder geval op de hoogte.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het teleurstellende is dat geen van dit alles werkt en je fiets dus gewoon in het duister verdwijnt. Je kunt bellen of sms’en maar enige wat je terug kunt verwachten is een serie Chinese tekens. En daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Je fiets is gejat, je investering in een GPS-ontvanger zie je niet meer terug (op wat vreemde sms’jes na) en je mag naar huis lopen. Ons advies? Koop een goed slot.

Een gedachte over “GPRS tracker voor je fiets

  • Toch is het idee an sich goed! Een betaalbare GPRS-tracker voor een fiets zou waarschijnlijk een hit zijn. Ik zou er in elk geval een aanschaffen. Al is het maar om na een avondje doorhalen mijn fiets terug te vinden. ;-)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.