Schaamhaarjaar 2014

2013 was het jaar van het schaamhaar. Althans, als we Britse onderzoekers mogen geloven, want volgens hen is de volle bos schaamhaar weer helemaal terug. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt niks te doen aan hun schaamhaar. Maar hoe zit dat met studerend Groningen? Is de retro woekerpoes weer helemaal accepté in 2014? Een bescheiden steekproef onder vijf studerende dames levert een duidelijk unaniem antwoord op: nee. Het venustapijtje lijkt vrijwel uitgestorven te zijn onder de vrouwelijke studenten. Wij hebben de nieuwste schaamhaartrends voor u op een rijtje gezet.

Schaamhaar

Een échte klassieker is de Hollywood. Dit houdt in dat de schaamstreek van venusheuvel tot bilnaad compleet kaal is. Het harsen is misschien wat ongemakkelijk, maar zeker de moeite waard. Schaamhaar, al dan niet getrimd, is een waar bacteriebroeinest en het weghalen ervan vermindert de kans op bijvoorbeeld blaasontstekingen. Onder haters wordt deze no-fro ook wel het ‘kinderkutje’ genoemd, omdat het doet denken aan de tijden dat onze genitaliën nog haarvrij waren.

Om te laten zien dat er echt wel wat groeit, kiezen sommigen er daarom voor om een streepje te laten staan. In de volksmond staat dit ook wel bekend als ‘de landingsbaan’. Op deze stijl zijn vele variaties mogelijk, bijvoorbeeld een driehoek(de ‘bermuda triangle’), een hartje, een pijl of een klein vierkantje (‘de postzegel’). Er zijn zelfs sjabloontjes te koop die ervoor zorgen dat je gekozen schaamcoupe niet meer kan mislukken. Is een netjes gestylde schaamsnor jou te mainstream? De hipsterlook voor 2014 wat betreft schaamhaar schijnt de zogenaamde ‘highway’ te zijn, waarbij je alles laat staan behalve een smal, netjes geschoren streepje. Dit streepje kan natuurlijk ook vervangen worden door andere figuurtjes. Je hoeft geen alien te zijn om graancirkels te maken.

Wil je echt een statement maken met je schaamhaar, want wie wil dit nou niet, ga dan aan de slag met verf. Een tapijt dat de gordijnen matcht is in 2014 ontzettend achterhaald. Haal wat haarverf (zonder ammonia, anders staat je roodgeverfde poes straks echt in vuur en vlam) en wees creatief. Regenbogen, Pollockiaanse spetters, schaakbordpatroontjes; niks houdt je tegen om er een prachtig kunstwerk van te maken. Als je liever geen verf gebruikt down under of te enthousiast bent geweest met waxen, ga dan voor de merkin. Deze schaamhaarpruik schijnt al te bestaan sinds de 17e eeuw. Het werd toen voornamelijk gebruikt door hoertjes om hun ziekteverschijnselen te verdoezelen. Ook nog hartstikke functioneel dus.

Voor de echte out-of-the-box denkers zijn twee andere trends helemaal upcoming: vattooing en vajazzling. Vattooing (ook wel: twatooing) is het laten zetten van een tijdelijke tattoo door middel van airbrushtechnieken. Het design kan van alles zijn en kan zelfs uitgewerkt worden met glow-in-the-dark verf. Als dat geen verassing is in de slaapkamer! Vajazzling is het decoreren van de (verder kale) schaamstreek met diamanten steentjes of kristalletjes. Bedenk een hip figuurtje en laat de bling bling daarop aanbrengen. Dan heb je pas echt een pretentieuze kut.

3 gedachten over “Schaamhaarjaar 2014

  • “Het weghalen van schaamhaar vermindert de kans op blaasontstekingen.” Dat is alleen als je het niet wast!!! Anderzijds verhoogt het wegscheren van schaamhaar allerlei infecties, doordat er kleine wondjes ontstaan. Je kunt er onder andere waterwratten van krijgen. Dus hygiënischer is het bepaald niet!
    Mooi vind ik de gechoren geslachtsstreek ook al helemaal niet: net of het niet echt is, een plastic etalagepoppenkut…
    Deze rage is overigens ontstaan uit de porno-industrie…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.